КЛИКНИ-ПРОНАЈДИ

Здраво!

Христијанска лекција за деца

Интернет квизови, игри, лекции и читање за деца: Кој е Бог? Христијанска религија за деца. Запознај Го Бог Напиши со упатство Регистрирај се и започни со курсевите, квизовите и игрите за деца
МЕД
Здраво трагач! Дојди да играш и учиш!
Што е КЛИКНИ-ПРОНАЈДИ?

КЛИП (Кликни-Пронајди) е осмислен како водич и помош на децата во разбирањето на традиционалните морални вредности кои ги наоѓаме во Светот Писмо (Библијата). КЛИП на децата им ги претставува случките од Библијата на интересен и современ начин. Покрај случките, КЛИП за децата има приготвено и игри, квизови и доста забава.

Што е МЕД?

Мисијата за евангелизација на деца (МЕД) е организација која ги негува традиционалните морални принципи во општеството. Овие принципи МЕД ги пренесува од Светото Писмо (Библијата). На децата и тинејџерите од Библијата им пренесуваме настани на современ и ним разбирлив начин. При тоа, ги насочуваме децата и тинејџерите да размислуваат на начин на кој Бог ги поучува преку Светото Писмо.

Регистрирајте се и започни еден од нашите курсеви
začni lekci
Бог се грижи за тебе!
Знаеш ли кој најмногу се грижи за тебе?
7 лекции
умерено
začni lekci
Емоции
Едноставен курс, полн со емоции!
10 лекции
лесно
začni lekci
Што веруваат Христијаните?
Христијаните се луѓе кои веруваат во она што е запишано во Божјата книга, Библијата. Откриј што е запишано во Библијата и што веруваат Христијаните!
6 лекции
умерено
začni lekci
Божјите коцки за градење
Дали некогаш си користел коцки за градење? Прекрасно е кога ќе изградиш нешто, нели? Бог исто мисли така. Но, за Него тоа не е игра.
13 лекции
лесно
začni lekci
Растење со Бог
За да растат, на растенијата им е потребна вода. Пронајди што ти е потребно тебе за да растеш.
12 лекции
лесно
začni lekci
Правилно & Погрешно
Знаеш ли како можеш да направиш разлика помеѓу тоа што е ПРАВИЛНО а што ПОГРЕШНО? Курсот „Правилно & Погрешно” ќе ти помогне да дојдеш до правилниот одговор!
13 лекции
умерено
začni lekci
Халовин (Ноќ на вештерките)
Добро е да имаш информации за мрачното потекло на овој празник и сам-а да донесеш одлука што понатму ќе правиш со него.
3 лекции
умерено
začni lekci
„Вљубен/Вљубена“
Љубов?! Како можеш да откриеш која љубов е вистинска а којa нѐ е? Има ли модел кој треба да се следи? Како да се дружиш со спротивниот пол? Со кој-а во брак? На сите овие, а и на многу други прашања, пробај да ги откриеш одговорите во курсот: „Вљубен/Вљубена“
10 лекции
од 6 одделение
začni lekci
Христос воскресна!
Велигден е празник на кој се слави Воскресението, односно враќањето во живот на Исус Христос, три дена по Неговото распнување. Воскресението ја претставува Христовата победа над смртта и ветувањето за вечен живот за оние што Го следат.
7 лекции
умерено
Започни сега

КЛИКНИ-ПРОНАЈДИ

Користиш застарен пребарувач кој не може правилно да ја прикаже веб-страницата.

Те молиме, пробај со друг пребарувач.