Преглед на курсот

Што веруваат Христијаните?

Не си најавен, твоите одговори нема да се зачуват

Бог

Христијаните веруваат во Бог. Има само еден вистински Бог. Бог не е бајка, Тој навистина е. Бог размислува, зборува и прави вистински работи, но, Тој не е сличен на ниту еден човек. Бог е невидлив, така што ние не знаеме како Тој изгледа. Знаеме каков е Бог затоа што тоа е напишано во Библијата.

Каков е Бог?

Кликни на сликите за да откриеш каков е Бог.

Создател
Бог ги создал универзумот, земјата и целата природа. Бог утврдил како ќе работи природата. Бог ги создал луѓето за да живеат на земјата.
Свет
Бог е совршен и ништо лошо или зло не може да му пристапи. Сè што прави Бог е совршено добро.
Љубов
Бог ги создал луѓето за да ги сака. Бог сака да му биде пријател на секој човек.
Праведен
Бог нема привилегии кон никого. Бог никогаш не лаже или мами.
Живот
Бог никогаш нема да умре затоа што Тој е сопственик на целиот живот. Бог им дава живот на сите живи суштества. Без Бог нема живот.
Крал
Бог владее, дава наредби и донесува одлуки. Затоа е наречен „Господ Бог“. Тој е Владетел и Господар над сè.
назад

КЛИКНИ-ПРОНАЈДИ

Користиш застарен пребарувач кој не може правилно да ја прикаже веб-страницата.

Те молиме, пробај со друг пребарувач.